Profesorul Doru Pop, specialist în teoria comunicării la Universitatea Babeș-Bolyai, a analizat fenomenul boicotului și a evidențiat pericolele ascunse ale acestuia într-un articol recent. Potrivit profesorului, boicotul devine periculos atunci când este folosit ca un instrument al exclusivismului și xenofobiei, comparabil cu tehnicile fasciste din trecut.
Boicotul, ca formă de protest și luptă politică, poate avea consecințe semnificative atunci când este direcționat împotriva individelor, grupurilor, produselor sau instituțiilor. Doru Pop subliniază că atunci când boicotul devine un instrument de ostracizare sau izolare, el capătă un caracter fascist. De asemenea, el avertizează asupra pericolelor boicotului xenofob, care poate duce la xenofobie și excludere, similar cu tehnicile utilizate de regimurile fasciste din trecut.
Profesorul Doru Pop face și o paralelă între boicotul xenofob și ecofascism, subliniind că atitudinile anti-comerciale ale susținătorilor acestor practici pot fi de factură fascistă. Prin exemple istorice, cum ar fi susținerea regimurilor naziste și fasciste pentru produsele locale și naturale, precum și teoriile conspirației integrate în discursurile ecologiste contemporane, Pop evidențiază pericolul reînviat de astfel de ideologii.
Analiza profesorului Doru Pop aduce în prim plan consecințele negative ale boicotului atunci când este folosit ca un instrument al excluderii și discriminării, avertizând asupra pericolelor implicate de aceste practici în societate.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “cluj24.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii