În conformitate cu legislația în vigoare în 2025, procedura de radiere din oficiu a unui autoturism poate fi demarată în mai multe situații, fără a fi necesară o solicitare directă din partea proprietarului. Aceste situații includ un vehicul scos definitiv din uz, înmatriculat permanent în alt stat sau cu suspendarea prelungită a înmatriculării. De asemenea, autoturismele cu Inspecția Tehnică Periodică expirată de 3 ani sau mai mult pot fi radiate automat.
În termen de 30 de zile de la radierea din oficiu a unui vehicul, autoritatea competentă are obligația de a informa titularul certificatului de înmatriculare sau proprietarul. De asemenea, este important de menționat că în cazul unei radiări din oficiu, proprietarul trebuie să predea plăcuțele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare autorităților competente.
Mai mult decât atât, există și alte situații în care se poate face radierea din oficiu a unui autoturism, precum vehicule abandonate sau fără stăpân. De asemenea, un autovehicul indisponibilizat prin instituirea unui sechestru asigurător poate fi radiat în baza unei ordonanțe motivate a procurorului sau a unei decizii judecătorești.
Este important ca proprietarii de autovehicule să respecte termenele și condițiile impuse de legislație cu privire la radierea vehiculelor din evidență, pentru a evita eventualele sancțiuni sau probleme ulterioare.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “cluj24.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii