Actorul clujean Dragoș Pop, invitat la podcastul „Clujăreala”, realizat de Marius Aciu, emană umor din toate pozițiile. Poziția preferată, însă, e cea din picioare. Fie că e pe scena Naționalului, fie că face stand-up într-o crâșmă, Dragoș Pop este la fel de entuziast și profesionist ca un chelner în așteptarea bacșișului. Absolvent al Departamentului de Teatru al Facultăţii de Litere din cadrul Universității „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, promoţia 1998, clasa prof. Miriam Cuibus, este angajat al Teatrului Național clujean din 1998.
Născut dintr-o mare iubire între o zeitate care este mama sa și un zeu păgân, Dragoș Pop a ales calea teatrului în defavoarea ingineriei, deși recunoaște că era „cel mai slab inginer dintre actori”. La vârsta de 50 de ani, actorul Clujean se pregătește să aibă un bust amplasat în fața Teatrului Național, subliniindu-și astfel contribuția la scena artistică locală.
În cadrul podcastului Clujăreala, Dragoș Pop vorbește despre umor și comedia ca formă de artă, explicând că umorul se bazează pe elemente precum cruzimea, contrastul și cultura. Acesta susține că umorul educat poate aduce frumusețe și bună dispoziție în viața oamenilor, oferind exemple de cum se pot expune tabuurile într-un mod amuzant. Dragoș Pop consideră că umorul, ca orice altă formă de artă, trebuie studiat în profunzime pentru a putea fi apreciat la adevărata sa valoare.
Citeste articol integral
Sursa & Foto Credit- “cluj24.ro”
Notă pentru publicații: Știrile sunt preluate automat din feed-ul Google News sau în urma unor acorduri scrise cu publicațiile. După cum observați, este specificată sursa, creditul foto și linkul către articolul integral. Dacă doriți ca articolele dumneavoastră să nu mai fie preluate, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail de mai jos, și le vom întrerupe imediat.
Reclamatii & Reporturi Stiri
contact: medialux85@gmail.com
Cititi Termeni si Conditii